przepis na kiszone ogórki Newsletter Drukuj Skopiuj link Zgłoś błąd na stronie przepis-na-kiszone-ogorki Co zrobić żeby ogórki kiszone nie były miękkie i puste w środku? Poznaj trzy triki na twarde, chrupiące ogórki kiszone wczoraj, 14:13 Ogórki kiszone to polski klasyk, bez którego trudno wyobrazić sobie tradycyjną kuchnię. Idealnie pasują do kanapek, obiadu, sałatek czy jako przekąska. Jak zrobić domowe ogórki kiszone, żeby były twarde, chrupiące i aromatyczne? Poznaj trzy triki, które sprawią, że ogórki kiszone będą twarde i chrupiące. W artykule wymieniamy też najczęstsze błędy, których warto unikać podczas kiszenia ogórków. Dodaj to zioło do ogórków. Po ukiszeniu będą chrupiące i się nie zepsują 12 lipca 2024, 10:00 Koper, czosnek, chrzan, liść laurowy – najpopularniejsze dodatki stosowane przy kiszeniu ogórków. Niektórzy stawiają też na liście porzeczki, wiśni czy dębu. Mniej znanym, ale zyskującym fanów dodatkiem jest estragon. To zioło mające zastosowanie wiele zastosowań w kuchni. Co się stanie, gdy dodamy go do ogórków?