przysmak Przysmak z Polski króluje na niemieckich stołach Polska gęś owsiana gości głównie na niemieckich stołach, choć Polacy lubią drób. Producenci nie tracą jednak wiary w siłę reklamy i liczą na wypromowanie gęsiny także i w naszym kraju - czytamy w "Pulsie Biznesu". Zakwitanie na talerzu! Jadalne kwiaty – z czym to się je? Kwiaty na talerzu? W dodatku nie w roli dekoracji, a w funkcji głównego dania? Takie przysmaki to nowy kulinarny hit. Takie potrawy są smaczne, bogate w wartości odżywcze i posiadają niezwykłe właściwości – na przykład antystresowe. Które kwiaty są jadalne i świetnie sprawdzą się w roli pysznej potrawy? I w ogóle – z czym to się je? Słodycze nietypowe! Oto czekoladki z… pleśniowego sera i oliwy Niektóre przysmaki wręcz „gwałcą” nasze kulinarne i smakowe przyzwyczajenia… Z pewnością podobne działanie mogą mieć te słodycze. Oto czekoladki z dodatkiem aromatycznego sera pleśniowego, pomidorów czy oliwy. Czy komuś może to smakować? Okazuje się, że tak! Reklama Unia ochroni podlaskie przysmaki Ser z Wiżajn i miód z rejonu Puszczy Białowieskiej mają szansę na rejestrację w europejskim systemie nazw i oznaczeń geograficznych. Komisja konkursowa wybrała je w konkursie "Produkt Europejski z Podlaskiego". Słodycze - jeść czy nie jeść? Słodycz to bez wątpienia ukochany smak dzieci. Cukierki, ciasteczka, czekolada i żelki to przysmaki, którym nasze pociechy nie potrafią się oprzeć. Jednak słabość do słodyczy mają nie tylko dzieci. Niestety, im jesteśmy starsi, tym więcej szkody mogą nam one wyrządzić. Czy chcąc zachować zdrowie i szczupłą sylwetkę musimy wykreślić z jadłospisu wszelkie słodycze? Reklama Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej