spaghetti carbonara PRZEPIS na carbonarę w odrobinę spolszczonej wersji Carbonara to włoskie danie złożone z makaronu, jaj, wędlin (pancetta lub guanciale), sera (pecorino romano lub parmezanu) i czarnego pieprzu. Najpopularniejszym makaronem, który wykorzystuje się do jej przygotowania, jest spaghetti. W naszej wersji włoskie wędliny zastąpimy boczkiem. Sprawdźcie i wypróbujcie przepis. PRZEPIS na spaghetti carbonara. Wyczaruj sobie prawdziwie włoski smak! Nie musisz czekać do wakacji, żeby w podróży rozkoszować się włoską kuchnią... PRZEPISY na spaghetti: klasyka w najlepszym wydaniu Spaghetti to najpopularniejszy typ makaronu, ale także nazwa dania, które kocha większość Europejczyków. Ich podstawowe rodzajespaghetti, jest bolognese, napoli oraz carbonara. Do tego typu dań można użyć wielu rożnych makaronowych kształtów, jednak najbardziej popularnym jest długa nitka. Poniżej prezentujemy 3 podstawowe przepisy na pyszne spaghetti. Reklama Danie na romantyczny wieczór: klasyczna carbonara PRZEPIS Klasyczną carbonarą nie pogardzi żaden smakosz makaronów i nie tylko. Danie sycące i niewątpliwie smaczne świetnie nadaje się np. na romantyczną kolację. Tradycja stawia na brak modyfikacji w przepisach. Jeśli jednak znudziło Ci się klasyczne penne, czy makaron spaghetti albo też chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę, zawsze możemy pomyśleć o innym kształcie makaronu. My proponujemy carbonarę z makaronem w kształcie wstążek. Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej