sushi Jedzenie doskonałe: Oto, co dobrego robi dla ciała sushi Sushi zdecydowanie jest w modzie, ale nie wszyscy wiedzą, że jest to wybór także prozdrowotny. Ryby i owoce morza przeważnie w postaci surowej, które są podstawą rolek to bogate źródło białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, selenu czy witaminy D. Właśnie dlatego częste spożywanie sushi, m.in. z łososiem, pozytywnie wpływa na kondycję i funkcjonowanie mózgu oraz organizmu, a także... opóźnia procesy starzenia! Burza w Rosji wokół reklamy z czarnym mężczyzną. Firma ugina się pod presją rasistów Rosyjska sieć dostaw sushi Yobidoyobi przeprosiła za reklamę z udziałem czarnoskórego mężczyzny, po której stała się obiektem ataków ze strony organizacji propagującej patriarchat i nacjonalizm. Inna sieć wezwała do blokady tej organizacji w internecie. Dziś Dzień sushi. Nie jadasz go? Oto, co tracisz! Nie chodzi tylko o walory smakowe, bo to akurat kwestia gustu. Sushi jest po prostu bardzo zdrowe. Reklama Jak nie jeść sushi? 5 żelaznych zasad Te zasady musi poznać każdy wielbiciel japońskiego przysmaku. Uważaj na te posiłki! Często wcale nie są tak zdrowe jak myślisz Wiele posiłków, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać nam się zdrowe, wcale takie nie są. Uważać należy szczególnie na te, które kupujemy już gotowe w sklepach czy restauracjach. Reklama Nieformalna etykieta, czyli jak nie jeść sushi? 5 żelaznych zasad Wytrawny sushiżerca powinien znać te reguły i sumiennie ich przestrzegać. PRZEPIS na "sushi" w tortilli. Rewelacyjne danie do przygotowania w kilka minut Kiedy naszła cię ochota na sushi, ale akurat nie masz pod ręką wodorostów, z powodzeniem możesz je zastąpić tortillą o smaku curry. Dlaczego warto jeść sushi? Sushi to tradycyjna potrawa japońska, którą znają już wszyscy. Niestety błędnie uważamy ją za drogą i trudną do zrobienia. Produkty do jej przygotowania można kupić już w każdym sklepie, a korzyści płynące z jej jedzenia są duże. Nie bez powodu Japończycy znani są ze swojej długowieczności. Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu. Sprawdź dlaczego jeszcze warto jeść sushi. Jedz sushi, by żyć dłużej. Nowe wyniki badań Japońska dieta może być kluczem do długowieczności? Uczeni dowiedli właśnie, że zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci z powodu nowotworu, chorób serca i udaru mózgu. Przeczytaj, zanim znowu zjesz! Rozkładamy sushi na czynniki pierwsze Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy lubisz zdrowo jeść lub jesteś na diecie. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej