• Kobieta z kieliszkiem wina
    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Po czterdziestodniowym poście szczególnie trudno będzie oprzeć się pysznym kiełbasom, pasztetom, tradycyjnym zupom, jajkom, majonezowi, babom i mazurom. Ból brzucha murowany? Niekoniecznie. Niestrawności da się uniknąć. Wystarczy espresso lub lampka wina po posiłku.
  • Rodzinny obiad nie musi być gehenną
    Rodzinne spotkania to czas, w którym jesteśmy narażeni na zalew niewygodnych pytań i rozmowy, na które w ogóle nie mamy ochoty. Świąteczne śniadanie czy obiad nie muszą być jednak gehenną. Wystarczy, że szybko rozpoznasz symptomy nadchodzącej burzy i szybko wycofasz się na bezpieczny grunt...
  • Jak nie przytyć w święta - to pytanie zadaje sobie większość z nas
    Jak nie przytyć w Święta - to pytanie zadaje sobie większość z nas. Okazuje się, że czasami wystarczy kilka bardzo prostych sztuczek, aby zaoszczędzić sobie wielu kalorii. Co ważne: żadna z nich nie pozbawiania nas przyjemności jedzenia! Oto niekonwencjonalne triki, dzięki którym znacznie ograniczysz liczbę kalorii spożytych w czasie Świąt.
  • Ręcznie wykonany wianek wielkanocny
    Dekoracja domu na Wielkanoc to już nie tylko piękne nakrycie stołu. Zdobimy okna, meble i wszystkie pomieszczenia bez wyjątku. Ważne aby już od samego progu poczuć klimat Świąt i tym samym zauważyć świąteczne dekoracje. Do tej pory wyłącznie Boże Narodzenie kojarzyło się nam z tak intensywnym dekorowaniem domu.
  • Naleśniki z jajem
    To danie przygotujesz szybko i nie musisz się obawiać, że się nie uda. Oto sprawdzony przepis na naleśniki z jajem, autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
  • Drożdżówka z jajkiem
    Masz dość świątecznych jaj w "tradycyjnej postaci"? Wypróbuj ten przepis Roberta Muzyczki, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
  • Smutna kobieta w kuchni
    Święta to czas radości i odpoczynku. Zdarza się jednak, że stają się przyczyną niepokoju, nerwowości, a nawet depresji. Z badania miesięcznika Reader’s Digest wynika, że aż 33% Polaków uważa ten czas za bardziej stresujący niż radosny. Jak poradzić sobie z negatywnymi emocjami i nie ulegać przedświątecznej presji?
  • Pieczeń wielkanocna
    Aromatyczna, smaczna, delikatna i z przypieczoną skórką – taka powinna być idealna pieczeń podawana podczas wielkanocnego obiadu. Jak jednak osiągnąć perfekcję i przygotować wyśmienity świąteczny posiłek, który zachwyci nawet największych smakoszy wśród zaproszonych gości? Oto kilka sprawdzonych sztuczek.
  • Mazurek kajmakowy
    Rodzinne spotkania przy Wielkanocnym stole to czas kiedy potrawy nabierają wyjątkowego znaczenia. Smak i zapach domowych specjałów potrafi pozostać w pamięci na całe życie.
  • Kolorowa pisanka
    Jak wpasować się w klimat Świąt, a jednocześnie czuć się lekko i wiosennie? Przedstawiamy trzy stylizacje inspirowane popularnymi w tym czasie pisankami! Stylowo i z pomysłem. W naszym koszyczku znalazła się elegancka kraszanka, kolorowa pisanka oraz delikatna wydmuszka. Sprawdźcie same w jakiej stylizacji czujecie się najlepiej!