witamina C Witamina C może chronić przed skutkami ubocznymi chemioterapii Podawana szczurom witamina C pomogła im zachować mięśnie szkieletowe po terapii przeciwnowotworową doksorubicyną - ogłoszono podczas zjazdu American Physiological Society w Filadelfii (USA). Witaminami nie da się wyleczyć COVID-19. Nie zostało to w żaden sposób udowodnione Przyjmowanie wzmacniających odporność mikroskładników odżywczych, takich jak witamina C, witamina D3 i cynk, nie zmniejsza ryzyka zgonu z powodu COVID-19 - dowiodły wyniki dużej metaanalizy obejmującej łącznie ponad 5600 chorych. Najbogatsze źródła witaminy C - jedz na zdrowie! Zapotrzebowanie na witaminę C jest największe w wszystkich witamin. Reklama Aronia - wielka moc w małej kuleczce. Właściwości zdrowotne aronii Aronia, czyli wielka moc w małej kuleczce. W jakiej postaci aronia jest najlepsza? Witamina C może pomóc w chorobach dziąseł? Naukowcy z University of Washington odkryli związek między niedoborem witaminy C a zapaleniem dziąseł. Stan ten może prowadzić do poważnych chorób przyzębia. Reklama Bomba witaminy C. Jakie jeszcze właściwości ma pigwa? Pigwa to owoc, który w okresie jesienno-zimowych zachorowań powinien stać się obowiązkowym składnikiem diety. Zawiera bowiem dużo witaminy C i nie tylko. Jakie ma właściwości zdrowotne? Ziębiści atakują. Głupie idee w czasach koronawirusowej zarazy [OPINIA] Idee mają konsekwencje. Głupie idee mają konsekwencje nie tylko głupie, ale i tragiczne, zwłaszcza, jeśli są to idee dotyczące medycyny. Niestety, głupie idee namnażają się zwłaszcza w czasach koronawirusowej zarazy. Powiedz NIE przeziębieniu! Oto produkty obfitujące w witaminę C Znana wszystkim witamina C słynie ze wspomagania odporności organizmu, dlatego nie możemy zapominać o niej w naszej codziennej diecie. Czy wiedzieliście, że wcale nie ma jej najwięcej w cytrynie i nie ma ona nic wspólnego z kwaśnym smakiem owoców? Sprawdźcie, które produkty mają jej najwięcej i… korzystajcie z jej dobrodziejstwa! Powiedz "nie" przeziębieniu! Produkty, które zawierają najwięcej witaminy C Znana wszystkim witamina C słynie ze wspomagania odporności organizmu, dlatego nie możemy zapominać o niej w naszej codziennej diecie. Czy wiedzieliście, że wcale nie ma jej najwięcej w cytrynie i nie ma ona nic wspólnego z kwaśnym smakiem owoców? Lewoskrętna lepsza od "zwykłej"? Nie daj się nabrać! Fakty i mity na temat witaminy C Witamina C to dla wielu z nas sposób na wzmocnienie organizmu, dlatego najchętniej sięgamy po nią w okresie osłabionej odporności np. w czasie jesienno-zimowej aury czy wiosennego przesilenia. Czy przyjmowanie witaminy C, gdy jesteśmy przeziębieni faktycznie ma wpływ na szybszy proces powrotu do zdrowia? Kiedy można mówić o skuteczności jej działania? Zdradzamy fakty i mity nt. popularnego kwasu L-askorbinowego i odpowiadamy, jaką odgrywa rolę w organizmie. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej