• Soda oczyszczona
    Zdaniem ekspertów walka z detoksykacją organizmu jest jednym z największych wyzwań współczesnego społeczeństwa. Jak mówią, zakwaszenie organizmu to wielki problemem ludzi żyjących w stresie, palących, niestroniących od alkoholu i osób po przebytej chemioterapii.
  • Kobieta pije wodę
    Zakwaszenie organizmu wpływa m.in. na skuteczność terapii farmakologicznej czy rehabilitacji. Według ekspertów jedną z najskuteczniejszych metod detoksykacji jest stosowanie rewitailzatora w postaci „żywej wody”, która przywraca odpowiednie pH organizmu.
  • Ból głowy
    Bóle głowy, chroniczne zmęczenie, kłopoty z zasypianiem – to tylko niektóre objawy zakwaszenia organizmu. Długotrwale może stać się ono przyczyną wielu groźnych chorób, w tym nawet nowotworów. Jak rozpoznać u siebie zakwaszenie organizmu, jak je prawidłowo zdiagnozować oraz jak mu zapobiegać?
  • Kobieta je sałatkę warzywną
    Zachwiana równowaga kwasowo-zasadowa organizmu to przypadłość dotykająca wiele osób. Problem w tym, że objawy zakwaszenia – uczucie zmęczenia, brak łaknienia, migreny, senność czy apatię często mylimy z innymi dolegliwościami, przez co nie jesteśmy w stanie wyeliminować podstawowej przyczyny naszych kłopotów zdrowotnych. By to zmienić, warto uważniej przyjrzeć się swojej diecie, bowiem duży wpływ na zakwaszenie organizmu mają spożywane produkty żywnościowe.
  • Dieta proteinowa przyczyną zakwaszenia organizmu?
    Prawidłowe funkcjonowanie organizmu w dużej mierze zależy od równowagi kwasowo-zasadowej. Jeśli w wyniku niezdrowego trybu życia i błędów żywieniowych stężenie kwasów przekracza normę i mamy do czynienia z tak zwanym zakwaszeniem, ciało reaguje obrzękami, nasileniem się zmian skórnych oraz zmarszczek, zawrotami i bólami głowy, chronicznym zmęczeniem i pojawieniem się cieni pod oczami.