• Bób
    Wykorzystaj cudowne właściwości bobu oraz fakt, że gości na naszych stołach jedynie raz w roku i przygotuj przepyszny hummus.
  • Kanapki z hummusem z bobu
    Bób wśród sezonowych warzyw to bez wątpienia król naszego menu na przełomie czerwca i lipca. Bogate w błonnik, magnez i żelazo, a także kwas foliowy ziarenka możemy wykorzystać w kuchni na wiele sposobów! Mogą być głównym składnikiem nie tylko zdrowych sałatek, zup czy zapiekanek, ale też delikatnych past do smarowania pieczywa. Kanapki z pełnoziarnistego chleba tostowego z dodatkiem zielonego hummusu na bazie bobu to apetyczna propozycja na letnią przekąskę, zdrowe śniadanie lub podwieczorek.
  • Bób
    Pomału kończy się sezon na bób. Wykorzystajmy jego cudowne właściwości oraz fakt, że gości na naszych stołach jedynie raz w roku i przygotujmy przepyszny hummus. Zobaczcie prosty przepis na apetyczną, zieloną pastę.