• BowlLove
    Bowl food to nie tylko kulinarny trend, ale też pomysł na zbilansowaną dietę a autor tej książki, czyli David Bez to prawdziwy ambasador zdrowego żywienia.
  • zioła na talerzu
    Takich książek, w których przepisami na naprawdę ciekawe dania, dzieli się kilkunastu kucharzy i blogerów kulinarnych jest na polskim rynku niewiele. A szkoda, bo "Zioła na talerzu" to dowód na to, że taka ekipa może stworzyć coś naprawdę ciekawego.
  • Okinawa Food
    Liczne badania wykazywały, że mieszkańcy "wyspy stulatków", czyli Okinawy, żyją dłużej niż ludzie w innych rejonach świata. Miał być to efekt odpowiedniego sposoby życia i diety. Książka "Okinawa Food" Laure Kie i dr Kathy Bonan to z jednej strony poradnik jak zdrowo się odżywiać a z drugiej zbiór oryginalnych przepisów.
  • Run&Cook
    Zamierzacie rozpocząć swoją przygodę z bieganiem albo już biegacie? W takim razie to książka dla was, a nawet, jeśli nie, to i tak warto do niej zajrzeć, bo ciekawych przepisów w niej nie brakuje.
  • Kwestia smaku kontra Lidl
    Autorka największego blogu kulinarnego Kwestia Smaku kilka dni temu na Facebooku poskarżyła się: "Lidl Polska ewidentnie skorzystał z mojego przepisu. Nawet składniki sosu takie same". Poszło o "stir fry z kurczakiem, brokułami i kukurydzą oraz z makaronem gryczanym soba i domowym sosem hoisin na bazie masła orzechowego".
  • "Zielenina na talerzu. Wegetariańsko – sezonowo – lokalnie" Magdaleny Cielengi-Wiaterek
    Jestem wegetarianką z przekonania – wierzę, że do zdrowego i dobrego życia nie jest potrzebne poświęcanie życia zwierząt – już na początku deklaruje Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka popularnego bloga kulinarnego o wdzięcznej nazwie „Zielenina”. Jej debiut książkowy to jednak nie wykład na temat moralności, a – o ile można w tym przypadku tak napisać – pełnokrwista książka kucharska.
  • Dania nowozelandzkiej kuchni są proste i szybkie do przygotowania, bo nie liczy się czas spędzony na pichceniu w kuchni, a ten spędzony z bliskimi podczas jedzenia. Grillowane mięso, sałatka i tort Pawłowej na deser - to typowy posiłek w Nowej Zelandii.
  • Radosław Sikorski
    Sikorski dostaje baty. W odpowiedzi na apel szefa Ministerstwa Spraw Zagranicznych internauci skrzyknęli się pod hasłem "100000Zablokowanych".
  • Książa kucharska dla osób dbających o serce
    "Europejska książka kucharska", to wyjątkowa i nietypowa publikacja, która łączy podstawową wiedzę medyczną i kulinarną. W książce obok przepisów na zdrowe serce, czytelnicy znajdą przepisy na pyszne i zdrowe potrawy.
  • Anna i Bronisław Komorowscy
    Jest wykwintna, ale niełatwa w przygotowaniu. Znawcy polskiej kuchni wymieniają ją jednak jako jeden z naszych sztandarowych przysmaków. Dziczyznę, bo o niej mowa, postanowiła przybliżyć Polakom prezydentowa Anna Komorowska. Pierwsza Dama pracuje nad książką kucharską z wykwintnymi przepisami.