• Zupa z pieczonej dyni
    Zakończyliśmy już letni sezon urlopowy i nadszedł czas na potrawy z wykorzystaniem jesiennych darów natury. Grzyby, dynie czy dziczyzna to produkty, które często pojawiają się na naszych stołach w tym okresie. Grzegorz Łapanowski - znany kucharz i dziennikarz kulinarny - podpowiada, jak przygotować pyszną zupę z dyni. Oto przepis.
  • Zupa dyniowa
    Dynia bogata jest w minerały i witaminy, a dodatkowo ma bardzo mało kalorii. Z końcem września rozpoczął się sezon na to pomarańczowe warzywo, dlatego też proponujemy Wam zupę z dyni z makaronem. Oto PRZEPIS.
  • Tarta z dynią
    Dynia - królowa jesieni, jednak jeszcze niedoceniana w sztuce kulinarnej i rzadki gość na naszych stołach. Nadal największą popularnością cieszą się pestki z dyni, które są doskonałą przekąską i dodatkiem do sałatek przygotowywanych w domu. A my tymczasem prezentujemy przepis na pyszną tartę z dynią.
  • Zapiekanka z dynią
    Z pięknej pomarańczowej dyni można nie tylko zrobić halloweenowe lampiony, ale też pyszne dania. Popularne w Polsce gatunki dyni to: olbrzymia, piżmowa i zwyczajna. Wszystkie są bogatym źródłem białka, witaminy A, C, witamin z grupy B oraz wapnia, żelaza, magnezu i fosforu. Na jesienny obiad proponujemy prostą i smakowitą zapiekankę z dodatkiem dyni i żółtym serem. Oto przepis.
  • Chleb z dynią
    Chrupiąca skórka, puszysty środek i dyniowy aromat, a wszystko to w energetycznym, pomarańczowym kolorze. Chlebek dyniowy urzeka lekko słodkawym smakiem i długotrwałą świeżością. To idealne zastępstwo zwykłego chleba można upiec z użyciem dojrzałych, jesiennych dyń. Oto przepis.