• Burger z buraka
    Mistrzowie kuchni zachęcają aby nie bać się eksperymentów z burgerowi wersją wege.
  • Komosa ryżowa
    Komosa ryżowa to kasza pochodząca z Ameryki Południowej, która cechuje się dużą zawartością wapnia, fosforu, żelaza i witaminy E. Jakie są inne jej właściwości i jak często można po nią sięgać?
  • Wegetariański burger
    Słowo burger kojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Obecnie panuje trend na zdrowe odżywianie, dlatego coraz częściej klasyczne burgery z mięsem, są zastępowane zdrowszą, często wegetariańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego, tym bardziej jeżeli korzystamy z gotowych przepisów.
  • Kasza z grillowanymi warzywami
    Wege burgery, bezmięsne kotlety, słodkie pyszności z kaszy jaglanej – dieta wegetariańska kusi bogactwem smaków i szeregiem pełnowartościowych składników odżywczych. Eksperci marki Kupiec zdradzają jakie smakowite i zdrowe sekrety skrywa kuchnia wegetariańska.
  • Dieta dziecka
    Szacuje się, że w Polsce może być już milion osób niejedzących mięsa. Wśród nich są dzieci, których rodzice mają problem ze znalezieniem dla nich miejsca w przedszkolach. Zdarza się, że placówki, zwłaszcza publiczne, utrudniają zapisanie małych wegetarian, aby nie komplikować pracy stołówkom.
  • Dziecko je warzywa
    Dieta wege jest zdrowa dla dzieci - uważa Hanna Stolińska. Dietetyk z Instytutu Żywności i Żywienia przekonuje, że nie ma żadnych przeszkód, aby w tak młodym wieku odstawić mięso.
  • Fleksitarianizm - wegetarianizm dla niewymagających
    Wegetarianizm od dawna stanowi słowo klucz wśród modnych diet. Jednak nie każdy chce zupełnie rezygnować z jedzenia mięsa. Ci, których uwiodło modne słowo "wege" mogą przejść na fleksitarianizm - dietę, która zakłada okazjonalne spożywanie mięsa.