• Czarnuszka
    Czarnuszka to prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych. Jej nasionom przypisuje się liczne właściwości zdrowotne. Działają ochronnie na błonę śluzową żołądka, osłaniają wątrobę i nerki przed toksycznym działaniem związków chemicznych, wzmacniają układ odpornościowy i przyspieszają gojenie się ran.
  • Czarnuszka
    Czarnuszka to prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych. Jej nasionom przypisuje się liczne właściwości zdrowotne. Działają ochronnie na błonę śluzową żołądka, osłaniają wątrobę i nerki przed toksycznym działaniem związków chemicznych, wzmacniają układ odpornościowy i przyspieszają gojenie się ran. Dlaczego jeszcze warto ją jeść?
  • Oregano
    Jesień to sprawdzian dla naszej odporności. Kiedy pojawiają się pierwsze symptomy przeziębienia lub grypy wielu Polaków sięga po cenione od wieków naturalne sposoby jak czosnek, miód lub syrop z cebuli. Zielniki oferują jednak znacznie więcej roślin, które działają jak naturalne antybiotyki. Warto poznać właściwości czarnuszki i oregano, a szczególnie olejów pozyskiwanych z ich nasion.