• Kebab i hot dog na Euro 2012
    Mistrzostwa w piłce nożnej przyniosą nam wysyp punktów małej gastronomii. Do zgarnięcia z kieszeni kibiców jest w ciągu kilkunastu dni 400 mln zł. Przedsiębiorcy inwestują w budki, a UOKiK zapowiada kontrole.
  • Rośnie rynek restauracji
    Restauratorzy zauważyli ożywienie w branży w pierwszej połowie 2011 roku. Już niedługo, dzięki Euro 2012, wartość rynku przekroczy 30 mld zł - informuje "Rzeczpospolita".
  • UOKiK ostrzega. Restauracje oszukują klientów
    Kontrolerzy Inspekcji Handlowej przeczesali lokale w całej Polsce. Potwierdziły się najgorsze stereotypy o restauracjach. Niedoważone porcje, "jesiotr drugiej kategorii świeżości", czy też automatycznie doliczany napiwek to najczęstsze grzechy właścicieli lokali. Najbezpieczniej jest więc jeść w... fast foodach, czy barach mlecznych.
  • Część restauracji w Poznaniu wprowadziła zakaz wstępu dla Romów
    Poznański radny Norbert Napieraj złożył w czwartek w prokuraturze wniosek o zbadanie sprawy niewpuszczania do lokali gastronomicznych w Poznaniu osób narodowości romskiej. Jego zdaniem mogło dojść do popełnienia przestępstwa.