• Rodzinne grillowanie
    Dania z grilla nie muszą być zabójcze dla diety.
  • Czyszczenie grilla
    Na popularnych składanych i ogrodowych grillach żyje więcej bakterii niż na… toalecie – alarmują badacze. Zanim więc zaczniemy grillować steki, warzywa lub pieczywo, warto wziąć się za porządne sprzątanie, aby przypadkiem nie przyprawić dań... groźnymi mikrobami.
  • Rodzinne grillowanie
    Jedzenie potraw w grilla nie musi być grzechem przeciw diecie.
  • Mięso na grillu
    Nie masz swojego autorskiego przepisu na marynaty do grilla? Sprawdź te polecane przez Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red w Krakowie. Na pewno nie pożałujesz!
  • Burger z grilla
    Tradycyjne potrawy przyrządzane na grillu, jak np. kiełbaska czy karkówka, chociaż kuszą nas aromatem i smakiem, to mogą odstraszać ilością kalorii. Nie musi tak być, jeśli skorzystamy z przepisów przygotowanych przez dietetyka. Dzięki nim nawet burgery czy szaszłyki będą smaczne i zdecydowanie mniej kaloryczne.
  • Chleb nadziewany serem żółtym
    Kiełbasa, kaszanka, karczek czy skrzydełka – produkty, które tworzą klasyczne, grillowe menu. Nie pozwól, aby nuda zagościła w Twoim ogrodzie! Chcesz zaskoczyć swoich gości? Zaproponuj im coś, co nie tylko zachwyci podniebienia, ale i zwróci uwagę swoją niebanalną formą. Przedstawiamy przepis na chleb faszerowany serem żółtym i masłem czosnkowym. To danie już dawno podbiło serca i gusta kulinarnych blogerów, teraz czas na Ciebie!
  • Sałatka do grilla
    Wraz z nadejściem lata coraz więcej wolnego czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Grillowanie jest jedną z ulubionych letnich aktywności Polaków. Warto zaskoczyć swoich gości nowymi pomysłami kulinarnymi. Ciekawym pomysłem może być sałatka ze szpinakiem, pestkami dyni, suszonymi owocami i grillowanym mięsem.
  • Grillowane warzywa z makaronem ryżowym
    Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym. Zobaczcie sami!
  • Grill
    Lato sprzyja chwilom relaksu na świeżym powietrzu i grillowaniu. To co dla biesiadujących przyjemne, nie jest takim dla zdrowia i przede wszystkim dla żołądka. Tradycyjne potrawy z rusztu są tłuste i ciężkostrawne. Można je jednak zastąpić równie smacznymi i znacznie lżejszymi przekąskami. A czas oczekiwania na nie, można aktywnie spędzić na świeżym powietrzu.
  • Grill
    Sztuka grillowania polega na tym, by nie smażyć produktów na żywym ogniu, bo wtedy tracą swoje właściwości smakowe i aromatyczne, tylko opiekać je nad żarem o różnej intensywności. Chude mięso w trakcie opiekania trzeba co jakiś czas smarować tłuszczem, by nadać mu smak i soczystość, a wołowinę grillować tak, by w zależności od upodobań uzyskać krwisty stek albo mocno wysmażoną sztukę mięsa.