• Walenty Kania_
    "Zawsze, gdy jeżdżę po Polsce na różnego rodzaju festiwale kulinarne, mam w swoim menu jakieś ciekawostki, jak zwierzęce penisy, czy podroby ze strusia. Wątróbka ze strusia jest bardzo fajna. Przerośnięta, z tłuszczykiem, świetnie nadaje się na grilla, a opakowana w bułę z kilkoma dodatkami, to niebo w gębie" - mówi Walenty Kania, prowadzący program "Kuchnia dla odważnych" i propagator podrobów.
  • Odeta Moro
    Teraz gdy karmię, nie mogę za bardzo szaleć w kuchni i przyjmę chętnie obiady domowe – śmieje się w rozmowie z dziennik.pl Odeta Moro, która dwa tygodnie temu została mamą.
  • BowlLove
    Bowl food to nie tylko kulinarny trend, ale też pomysł na zbilansowaną dietę a autor tej książki, czyli David Bez to prawdziwy ambasador zdrowego żywienia.
  • Kelner
    Miesiąc po wizycie w restauracji zwykle nie pamiętamy tego co jedliśmy, za to doskonale pamiętamy jak zostaliśmy obsłużeni. Podczas jednego ze szkoleń pewna kelnerka powiedziała mi, że rodzina wciąż ją pyta, kiedy wreszcie znajdzie normalną, poważną pracę. Napisaliśmy naszą książkę między innymi po to, aby udowodnić, że to jest normalna, poważna praca - mówi Patrycja Siwiec, która wraz z Adamem Pawłowskim przygotowała książkę "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii". To warta uwagi pozycja nie tylko dla osób z branży, ale i dla gości restauracji.
  • Larwy owadów w cieście
    Upał, skwar się leje z nieba. Nie chcę się żyć, a co dopiero gotować. Co wtedy robimy? Zamawiamy jedzenie na wynos. Uważajmy jednak na to. Nie wszystkie punkty gastronomiczne stają na wysokości zadania.
  • Larwy owadów w cieście
    Upał, skwar się leje z nieba. Nie chcę się żyć, a co dopiero gotować. Co wtedy robimy? Zamawiamy jedzenie na wynos. Uważajmy jednak na to. Nie wszystkie punkty gastronomiczne stają na wysokości zadania.
  • serek twarogowy
    Na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego pojawił się komunikat dotyczący dobrowolnego wycofanie produktu przez przedsiębiorcę.
  • Menu PRL
    Upał gasiła gazowana woda z sokiem albo oranżada, pod warunkiem, że nie brakowało tlenku węgla albo szklanych opakowań. Ci, którzy wyruszali na dwutygodniowe wczasy otrzymywali przydział żywności. A gdy rozpoczynał się masowy ruch w kierunku Bałtyku swoje podwoje z roku na rok otwierało coraz więcej sklepików, malutkich barów oraz smażalni ryb.
  • Sejm
    Jak podaje "Super Express" kancelaria Sejmu, która przejęła prowadzenie punktów gastronomicznych w budynku przy Wiejskiej, rozpisała przetarg, dzięki któremu do restauracji sejmowych trafią m.in. najlepsze owoce morza.Po fali krytyki i złośliwości ze strony mediów, politków i zwykłych obywateli, Sejm wycofuje się jednak z tego pomysłu.
  • Kobieta w ciąży
    Niepłodność stała się dziś problemem społecznym. Związana jest między innymi ze stylem życia, w tym też z dietą. Coraz większą wagę przywiązuje się do diety propłodnościowej i jej znaczenia dla kobiet i mężczyzn – uważa dietetyk kliniczny Sandra Ataniel.