• Restauracja
    Policjanci oddziału prewencji zatrzymali mężczyznę, który w jednej z restauracji dwukrotnie uderzył w twarz kobietę, która siedziała tam razem ze swoją 9-letnią córką - powiedział PAP sierż. sztab. Karol Gruda z mokotowskiej komendy policji.
  • Kelner
    Miesiąc po wizycie w restauracji zwykle nie pamiętamy tego co jedliśmy, za to doskonale pamiętamy jak zostaliśmy obsłużeni. Podczas jednego ze szkoleń pewna kelnerka powiedziała mi, że rodzina wciąż ją pyta, kiedy wreszcie znajdzie normalną, poważną pracę. Napisaliśmy naszą książkę między innymi po to, aby udowodnić, że to jest normalna, poważna praca - mówi Patrycja Siwiec, która wraz z Adamem Pawłowskim przygotowała książkę "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii". To warta uwagi pozycja nie tylko dla osób z branży, ale i dla gości restauracji.
  • hamburger
    Max Burger, szwedzka sieć restauracji chce podbić polski rynek fast foodów. Pierwszy lokal otworzy we wrześniu w Warszawie. Do końca roku uruchomi jeszcze trzy restauracje. Plan na 2018 r. to pięć nowych lokali.
  • Kucharz
    Właśnie padł rekord. Poza domem przynajmniej raz w tygodniu stołuje się 41 proc. Polaków. W barach i restauracjach wydajemy 33-35 złotych na osobę - informuje "Gazeta Wyborcza".
  • Aleksander Łukaszenka
    Aleksander Łukaszenka chce stworzyć na Białorusi sieć restauracji fast food z narodowymi potrawami. Miałaby to być konkurencja dla McDonald's.
  • Kobieta płacąca rachunek w restauracji
    Szybkie tempo życia, stres oraz brak czasu mają swe odzwierciedlenie w codziennym rytmie życia. Restauracje oraz puby traktujemy nie tylko jako miejsce dobrego jedzenia, ale również okazję do zacieśnienia rodzinnych i towarzyskich więzi.
  • Włoska pizza
    Trudna sytuacja gospodarcza sprawia, że mieszkańcy Italii wracają do tradycyjnych przepisów i domowego jedzenia. Z powodu kryzysu jedna trzecia Włochów musiała zacząć oszczędzać na wydatkach na żywność.
  • Szefowie kuchni
    Jak trudno jest zachować wstrzemięźliwość w jedzeniu i zgrabną sylwetkę, mając do czynienia ze smakowitymi dziełami sztuki kulinarnej? Najlepiej wiedzą o tym szefowie kuchni. Ci mądrzy wiedza jednak, jak pozostać szczupłymi. Teraz dzielą się z nami tajnikami swoich diet. Smakosze i łakomczuchy – to trzeba wiedzieć!
  • Dziecko je hamburgera
    Kebab, frytki, hot dogi, kanapki i wszystko w biegu – tak żywi się przeciętny Polak. Nie ma czasu i pieniędzy, żeby usiąść i spokojnie zjeść porządny obiad w restauracji. Takie wnioski można wyciągnąć z raportu przygotowanego na prośbę DGP przez firmę badawczą Soliditet Polska z Grupy Bisnode.
  • Kolacja po włosku, czyli  bez spodni
    Okazanie dokumentu tożsamości, pokazanie bielizny… to pomysły włoskich restauratorów walczących z kryzysem. Jedni chcą skusić nowych klientów, inni wykurzyć tych nieuczciwych.