• Ocet jabłkowy
    Wiele osób ma go w swojej kuchni, nie zdając sobie nawet sprawy z jego prozdrowotnych właściwości. Tymczasem ocet jabłkowy to prawdziwie naturalny lek i wbrew temu, co się powszechnie uważa, nie tylko pomaga utrzymać prawidłową wagę. Zobacz, dlaczego warto sięgać po ocet z jabłek jak najczęściej.
  • Ocet
    Ocet przydaje się nie tylko podczas przygotowywania posiłków. Okazuje się, że może także pomóc w porządkach. Zlikwiduje nieprzyjemny zapach wydobywający się ze sprzętów czy pomieszczeń, a nawet usunie plamy. Dzięki zawartości dużej ilości kwasu, zabija wszelkiego rodzaju zarazki i bakterie. Jest także w stanie unieszkodliwić pleśń i grzyby. W jaki jeszcze sposób można wykorzystać ocet, by nasz dom lśnił czystością?
  • Ocet
    Ocet malinowy, mirabelkowy, balsamiczny, a może z orzechów włoskich? Idealny do sałatek, pieczeni, marynat, a nawet jako dodatek do ciast. Zwany przez wielu „darem natury”, poprawia nie tylko smak potrawy, ale także procesy trawienne organizmu. Z pewnością warto mieć go w swojej kuchni – a oto odpowiedź dlaczego.
  • Komary
    Lato, lato, lato czeka.... a wraz z nim komary. Te latające insekty mogą skutecznie zepsuć każdy urlop. Są dokuczliwe i trudno się przed nimi obronić. Jak wobec tego radzić sobie z bolesnymi ukąszeniami?
  • Ocet jabłkowy - dietetyczny hit
    Jeśli jeszcze nie spróbowałeś octu jabłkowego, czas nadrobić zaległości. Ten produkt ma nieocenione zalety. Najpopularniejsza dotyczy właściwości odchudzających. A jest jeszcze wiele innych...
  • W sklepach brakuje octu. Koniec świata?
    Czym się różni kapitalizm od siermiężnych czasów PRL-u? Tym, że wszystko jest na odwrót. Wtedy kartka na mięso była papierem wartościowym, dziś każdy, kto kupi akcje, może zostać właścicielem zakładów mięsnych. Podobnie jest z octem - wtedy był wszędzie w każdej ilości, teraz znika ze sklepowych półek.