• Olej kokosowy
    Podstawą właściwego odżywiania jest równowaga, umiar i rozsądek w doborze składników codziennych posiłków. Od tego jak jemy zależy nasze samopoczucie, stan naszego organizmu, to czy jesteśmy odporni na choroby. Istotnym składnikiem codziennej diety jest tłuszcz, który spełnia ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.
  • Olej kokosowy
    Kokos to owoc palmy kokosowej, cenne źródło potasu, wapnia, żelaza, magnezu, sodu oraz cynku. Co powinniśmy o nim wiedzieć, a przede wszystkim - dlaczego warto uwzględnić go w swojej diecie? Zobaczcie materiał i ruszajcie do kuchni!
  • Woda z szałwią
    Eksperci z dystansem podchodzą do tzw. domowych metod dbania o zęby. Ale o ile wyrób własnej pasty czy wyrywanie zębów za pomocą klamki to kiepski pomysł, to nie tyczy się to naturalnych płukanek do ust. To tani i skuteczny sposób na poskromienie szkodliwych bakterii żyjących w naszej jamie ustnej.
  • Olej kokosowy
    Kokos to owoc palmy kokosowej, cenne źródło potasu, wapnia, żelaza, magnezu, sodu oraz cynku. Co powinniśmy o nim wiedzieć, a przede wszystkim - dlaczego warto uwzględnić go w swojej diecie?
  • Olej kokosowy
    Czyżby dobra prasa dla oleju kokosowego właśnie się skończyła? W ostatnich latach był wychwalany przez dietetyków i w wielu domach niemal całkowicie wyparł masło, smalec czy inne tłuszcze nasycone. Tymczasem okazuje się, że wcale nie jest tak zdrowy.
  • Zupa pomidorowa
    - Człowiek jest taki, jak je, pije, wie i myśli - twierdzi alergolog Danuta Myłek. Zgodnie z tą dewizą pani doktor w towarzystwie dyplomowanego coacha zdrowia Agnieszki Cegielskiej przygotowała potrawy korzystnie wpływające na stan naszego ciała i ducha.
  • Olej kokosowy
    Zimą wiele osób często choruje. Jak naturalnie wzmocnić odporność by uniknąć przeziębienia? Po co sięgnąć, kiedy już się rozchorujemy?
  • Olej kokosowy
    Jaka jest różnica między nierafinowanym a rafinowanym olejem kokosowym? Jakie są jego zalety?
  • Smażenie szpinaku
    Zdrowa i zbilansowana dieta powinna nie tylko opierać się na wyborze odpowiednich produktów spożywczych, ale również na odpowiedniej obróbce termicznej potraw. Do najbardziej kontrowersyjnych należy smażenie, jednak niektórzy z nas nie wyobrażają sobie codziennego jadłospisu bez odpowiednio przyrządzonego kotleta. A czy zastanawialiście się kiedyś, na czym powinniśmy smażyć? Dlaczego niektóre tłuszcze świetnie się do tego nadają, zaś inne trochę mniej?
  • Woda z imbirem
    Sekret pięknego uśmiechu tkwi nie tylko w higienie zębów i wizytach u dentysty, ale także w dostarczaniu im codziennej dawki odpowiednich witamin i minerałów. Poznaj największych Superbohaterów zdrowia twoich zębów i dziąseł, których nie powinno zabraknąć na twoim talerzu.