orzechy włoskie Chronią przed cukrzycą, rakiem: ORZECHY. Które są najzdrowsze? Orzechy są nie tylko pyszną przekąską, ale również cennym źródłem wielu witamin. 10 produktów najzdrowszych na świecie [RANKING] Niektóre z nich mamy w codziennej diecie. Mogą być niedrogie i łatwo dostępne. Zwykle ich nie doceniamy i szukamy dla nich egzotycznych zamienników. Niepotrzebnie. Zobacz, które produkty są najzdrowsze. Sensacyjne odkrycie na temat kaloryczności orzechów włoskich! Najnowsze badania opublikowane w Journal of Nutrition dowodzą, że orzechy włoskie mają 21 procent mniej kalorii, niż dotychczas podawało USDA. Ich wyniki wykazały, że jedna porcja (1 uncja, tj. 28 g) orzechów włoskich zawiera 146 kalorii, a nie 185, co stanowi 39 kalorii mniej niż wcześniej sądzono. Badania przeprowadził dr David J. Baer, lekarz nadzorujący z Wydziału Badań Rolnictwa, Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA). Reklama Dwie garści orzechów wystarczą, by uniknąć chorób serca Są znakomitą przekąską, dodatkiem do ciast i sałatek warzywnych. Warto jeść je regularnie, bo służą zdrowiu i zapobiegają m.in. zawałowi serca. Nie tylko dla smaku! Oto, dlaczego warto jeść orzechy włoskie W dobrze skomponowanej diecie powinny znaleźć się różnorodne produkty – zapewnia to organizmowi dostawę wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Warto, aby pośród nich stałe miejsce zajęły orzechy włoskie. Długa lista ich właściwości sprawia, iż są one ważne dla zdrowia, ale także dla urody. Warto więc zadbać, by stały się one uzupełnieniem codziennej diety. Eksperci marki Bakalland wyjaśniają, dlaczego. Reklama Orzechy spowalniają rozwój raka Pacjenci chorzy na raka jelita grubego nie powinni żałować sobie orzechów włoskich - przekonują naukowcy z Harvard Medical School. Już garść tej przekąski dziennie spowalnia rozwój guzów. Zobacz, co jesz. Wygląd zdradzi właściwości zdrowotne Produkty, które znajdują się na naszych talerzach, już samym swoim wyglądem mogą wskazywać swoje prozdrowotne działanie. Zobacz kilka najbardziej "jednoznacznie wymownych". Zawał serca? Nie, jeśli jesz te orzechy Naukowcy odkryli, że spożywanie zaledwie garstki tych orzechów dziennie znacząco poprawia kondycję układu krążenia, wpływa na prawidłowy poziom cholesterolu oraz elastyczność naczyń krwionośnych i w efekcie chroni przez zawałem serca. Orzechy obniżają ryzyko cukrzycy. Aż o jedną czwartą! Nie żałuj sobie orzechów włoskich. Są bardzo zdrowe, a ich obecność w codziennej diecie pomoże ci ustrzec się przed cukrzycą - wynika z badań prawie 140 tysięcy osób. Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej