patelnia Masz teflonową patelnię? Naukowcy ostrzegają: Nawet jedna rysa... Już pojedyncze zarysowanie na teflonowej patelni może w czasie gotowania uwolnić prawie 10 tys. cząstek mikroplastiku - ostrzegają naukowcy. Traiając do jedzenia, cząstki te potencjalnie mogą stwarzać zagrożenia. Strąciła policjantowi czapkę na "czarnym proteście". "Musi liczyć się z konsekwencjami" Awantura i przepychanki podczas "czarnego protestu" będą miały swoje konsekwencje. "Śmierć na patelniach". Kamerką samochodową nagrali ostatni rajd motocyklisty [WIDEO] Zakopianka i jej kręty fragment zwany "patelnią" był miejscem tragicznego wypadku motocyklowego. Reklama Chcesz być królową kuchni? Musisz mieć co najmniej 2 patelnie! Okrągłe patelnie z niskimi ściankami i płaskim dnem najlepiej nadają do smażenia naleśników, kotletów czy placków ziemniaczanych. Z kolei głębokie modele doskonale sprawdzą się podczas przygotowywania chińskich potraw i duszenia mięs, bo wysoki rant skutecznie zapobiega wysypywaniu się produktów podczas mieszania. Do smażenia delikatnych produktów kucharze polecają natomiast patelnie typu wok. Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej