• Chleb wypiekany tradycyjnymi metodami jest bardzo zdrowy
    To mit, że chleb i bułeczki są niezdrowe. Może być wręcz przeciwnie. Na pytania dotyczące pieczywa odpowiada Vincent Gauthier, właściciel piekarni i kawiarni.
  • Pieczywo
    Choć pieczywo jest już bardzo drogie piekarze szykują kolejne podwyżki. Brak zbóż na rynku oraz zbliżające się Euro 2012 mogą wpłynąć na ceny bułek i chleba.
  • Chleb
    W ubiegłym roku statystyczny Polak zjadł 53,8 kg pieczywa - wynika z obliczeń DGP opierających się na informacjach GUS. To 4 proc. mniej niż w roku 2010 i o ponad 43 kg mniej niż w 1993.
  • Jemy coraz mniej pieczywa, także tego zdrowego - pełnoziarnistego
    Polacy jedzą coraz mniej chleba. Nie tylko dlatego, że jego ceny odstraszają. Także dlatego, że odstrasza jego smak. Nie można jednak zapomnieć o mało popularnej, a najzdrowszej odmianie pieczywa. Wkrótce przypomni nam o niej specjalna akcja promocyjna.