• Dieta pudełkowa
    Postanowiła to sprawdzić Katarzyna Bosacka z "Dzień Dobry TVN". Dietetyk Agata Ziemnicka wyjaśniła, jak samemu przygotować śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację do pracy. Jakie składniki powinny się tam znaleźć? Co powinno stanowić przekąskę? W studiu programu Bosacka powiedziała, dlaczego dietę pudełkową lepiej jest przygotować w domu.
  • Śniadanie w pracy
    Kto powiedział, że zdrowe jedzenie musi być drogie? Pewnie ten, kto nie skusił się na poszukanie wartościowego zamiennika dla zjadanych w pośpiechu fast foodów. Bo właśnie już na przykładzie przekąsek widać, że za kilka złotych można zjeść coś, co nie tylko zaspokoi głód, ale i zapewni zdrowie. Chcesz się przekonać? Czytaj dalej.
  • Lunch przy biurku
    W ciągu pracy, także tej biurowej, każdy z nas potrzebuje energii, dlatego trzeba pamiętać o regularnym jedzeniu. Często z braku czasu sięgamy wówczas po słodycze czy inne śmieciowe jedzenie. Takie nawyki nie przyniosą nam jednak nic dobrego, a na pewno nie pomogą w utrzymaniu szczupłej sylwetki. Zamiast nich warto postawić na możliwie naturalne i szybkie w przygotowaniu produkty. Małgorzata Paprocka-Chylewska, dietetyk LightBox przygotowała listę pomysłów, które warto wziąć pod uwagę.