• Co jeść, kiedy
    Czekolada, kebab, a może niskokaloryczna sałatka? Po co sięgnąć, kiedy nagle dopada cię stres?
  • Lody truskawkowe
    Blogerka kulinarna Daria Ładocha przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" orzeźwiające i zdrowe lody. Na stole pojawiły się: sorbet cytrynowy z miętą, czekoladowe lody z espresso, różane z truskawkami, biała czekolada z imbirem oraz bananowe z cynamonem.
  • Liczi
    Liczi to egzotyczna roślina, która nazywana jest także chińską śliwką lub przerośniętą truskawką. Pod jej różową skorupką kryje się słodko-kwaśny, miękki i aksamitny miąższ. Oryginalny smak liczi doskonale urozmaica wiele potraw i deserów oraz dodaje im odrobinę niecodziennej egzotyki.
  • Śniadanie w pracy
    Kto powiedział, że zdrowe jedzenie musi być drogie? Pewnie ten, kto nie skusił się na poszukanie wartościowego zamiennika dla zjadanych w pośpiechu fast foodów. Bo właśnie już na przykładzie przekąsek widać, że za kilka złotych można zjeść coś, co nie tylko zaspokoi głód, ale i zapewni zdrowie. Chcesz się przekonać? Czytaj dalej.
  • Szaszłyki z grillowanymi warzywami i kurczakiem
    Karnawał w pełni. Zapewne nie brakuje nam propozycji szalonych imprez, domówek czy wystawnych bali. A może teraz nasza kolej na zorganizowanie imprezy? Jeśli zależy wam na tym, aby jedzenie na takim przyjęciu było smaczne, a jednocześnie zdrowe, przedstawiamy kilka interesujących propozycji na karnawałowe przekąski.