• Frittata z marynowanymi z pieczarkami
    Brunch pełni funkcję późnego śniadania lub wczesnego obiadu, do którego zasiadamy około południa. Staje się on coraz bardziej popularny na świecie, także i w Polsce. Szczególnie chętnie przygotowujemy go w dni świąteczne, kiedy spotykamy się całą rodziną przy stole. Włoska frittata to proste, ale pyszne i aromatyczne danie. Wystarczy kilkanaście minut w kuchni, aby przenieść się do słonecznej Italii.
  • Frittata z warzywami i jogurtem
    Jeśli chcecie zacząć idealny poranek, to koniecznie musicie przyrządzić coś wyjątkowego – frittatę z warzywami i jogurtem greckim. To włosko-hiszpańskie połączenie jest pyszną alternatywą dla zwykłej jajecznicy. Świeże warzywa pokryte puszystą, jajeczną kołderką z dodatkiem jogurtu greckiego, a na górze zapiekany żółty ser – po prostu pycha!