• Tarta migdałowa z owocami
    Lato to czas, w którym świeżych owoców jest pod dostatkiem. Ich smak wykorzystać można do przepysznych deserów. W towarzystwie migdałów i delikatnego serka mascarpone będą stanowić świetny dodatek do tarty w letnim wydaniu.
  • Tarta z morelami
    Na zakończenie cyklu soczyste i dojrzałe morele to owoce idealne do przygotowania efektownego i smacznego ciasta. Z dodatkiem płatków migdałów, zmielonych orzechów włoskich lub startej skórki z cytryny albo pomarańczy, nasz smakołyk wyglądać będzie niezwykle apetycznie i z pewnością zrobi wrażenie na wszystkich domownikach i zaproszonych gościach.
  • Tarta z wiśniami
    Tarta i wiśnie to wyjątkowo zgrany duet – kruche ciasto i soczyste owoce to świetny pomysł na smaczny i popularny podwieczorek. Ten deser, który w swojej angielskiej wersji funkcjonuje pod nazwą cherry pie, szczególnie upodobali sobie amerykanie. Warto jest więc go wypróbować i… upiec bliskim radość - dodatkowo przyozdabiając gotowe ciasto wzorem serca. Smacznego!
  • Tarta ze śliwkami i orzechami
    Tarta śliwkowo-orzechowa pięknie pachnie, a przy tym zachwyca intensywnym smakiem owoców i chrupkością orzechów. Sezon na śliwki zaczyna się w sierpniu i trwa aż do października, jednak zamiast nich wykorzystać możemy także inne owoce, np. brzoskwinie lub jabłka. Tak przygotowana tarta najlepiej smakuje serwowana na ciepło, w towarzystwie lodów, bitej śmietany albo polewy – karmelowej lub czekoladowej.
  • Tarta w poziomkami
    Słodkie i aromatyczne poziomki będą nie tylko doskonale smakować, ale także prezentować się na naszej tarcie. Tak więc, by nieco osłodzić sobie letnie popołudnie, przygotujmy szybkie ciasto, które serwować możemy w towarzystwie mrożonej kawy lub herbaty. Do jej przygotowania potrzebować będziemy masy marcepanowej, serka waniliowego i galaretki. Efekt końcowy – znakomity!
  • Tarta z białą czekoladą i borówkami
    Lekko kwaskowaty smak borówek idealnie komponuje się z delikatnym, śmietankowym kremem z białej czekolady i mascarpone. By ciasto po upieczeniu nie było twarde, musimy szybko wymieszać wszystkie składniki i zagnieść je na jednolitą masę, a następnie uformować z niego kulę i szczelnie owinięte aluminiową folią włożyć do lodówki na 30 minut. Gotową tartę udekorować możemy listkami świeżej mięty i skórką limonki. Będzie pysznie!