słodycze 3 miesiące - tyle potrzeba, by przekonać dziecko jedzenia owoców zamiast słodyczy. Oto, jak to zrobić W trzy miesiące można oduczyć dziecko podjadania cukierków. I to znacznie łatwiej niż mogłoby się wydawać – w formie zabawy z żarłocznymi leniuszkami i pracowitymi obrońcami brzuszka w rolach głównych. Jakie słodycze są dobre dla cukrzyków? Dietetyk tłumaczy Podstawą diety cukrzycowej jest ograniczenie węglowodanów w posiłkach. Na jakie słodkie przekąski mogą sobie pozwolić osoby zmagające się z cukrzycą? Czym żywią się dzieci, gdy rodzice nie patrzą? Edukatorka żywieniowa dr n. farm. Ania Makowska opowiedziała, jak zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe dzieci. Reklama Co się dzieje, gdy mózg jest aktywowany przez ciągły dostęp do słodyczy? Długotrwałe spożywanie substancji słodzących może trwale zakłócać działanie tzw. układu nagrody, podsystemu mózgu odpowiadającego za motywację - pokazało badanie na myszach, przeprowadzone również przez polskich naukowców. Fit słodkości? To możliwe! Oto, co wystarczy zrobić, samodzielnie je przygotowując Niskokaloryczne desery i ciasta o tej porze roku są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Wystarczą sezonowe owoce i kilka dodatków, by przygotować coś naprawdę pysznego. Reklama Jak oduczyć się jeść słodycze? Dietetyk radzi Choć batoniki czy cukierki nie wyglądają groźnie, jedzone w nadmiarze mogą wyrządzić wiele szkód w naszym organizmie. Niestety jednak cukier uzależnia tak jak alkohol czy narkotyki, w związku z tym – w wielu przypadkach – na jednej kostce czekolady się nie kończy. Jedli więcej słodyczy, dłużej spali i chętniej palili papierosy. Polacy w pandemii Naukowcy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego zbadali wybrane elementy sposobu żywienia i stylu życia dorosłej populacji polskiej przed i w trakcie pandemii COVID-19. Wzrosło spożycie tłuszczów ogółem, przybyło osób palących, ale nie zauważono wzrostu spożycia alkoholu. To nie musi być impuls! Badanie podważyło teorię o tym, dlaczego kupujemy słodycze i słonycze Warto przeczytać o tym odkryciu, zanim zrobi się kolejne zakupy. W pandemii jemy więcej słodyczy. Zyskaliśmy "koronakilogramy" Holendrzy wydają coraz więcej pieniędzy na słodycze, ale jednocześnie mniej na gumy do żucia - wynika z badań banku ABN Amro. Powodem zmian w wyborach konsumenckich jest pandemia Covid-19. Ten barwnik może uszkodzić DNA i wywołać raka. Jest w słodyczach, majonezie i kosmetykach Dwutlenek tytanu, znany jako barwnik E171, często jest stosowany w słodyczach, gumie do żucia, majonezie czy niektórych kosmetykach. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Zapisz się na newsletter Obserwuj na Facebooku Przejdź do strony głównej