• Jajka
    Przez ostatnie kilkadziesiąt lat jajka miały poważne problemy wizerunkowe. Zarzucano im, że w istotnym stopniu podnoszą poziom cholesterolu we krwi, przyczyniając się do rozwoju miażdżycy, a jakby tego było mało, mogą wywołać silną alergię u małych dzieci. Zbliża się Wielkanoc, pora więc rozwiać wątpliwości. Fakty i mity na temat jajek komentuje Małgorzata Chylewska, ekspert ds. żywienia w firmie cateringu dietetycznego LightBox.
  • Kobieta z kwiatem
    Kwiaty na talerzu? W dodatku nie w roli dekoracji, a w funkcji głównego dania? Takie przysmaki to nowy kulinarny hit. Takie potrawy są smaczne, bogate w wartości odżywcze i posiadają niezwykłe właściwości – na przykład antystresowe. Które kwiaty są jadalne i świetnie sprawdzą się w roli pysznej potrawy? I w ogóle – z czym to się je?
  • Kobieta z kwiatem
    Kwiaty na talerzu? W dodatku nie w roli dekoracji, a w funkcji głównego dania? Takie przysmaki to nowy kulinarny hit. Takie potrawy są smaczne, bogate w wartości odżywcze i posiadają niezwykłe właściwości – na przykład antystresowe. Które kwiaty są jadalne i świetnie sprawdzą się w roli pysznej potrawy? I w ogóle – z czym to się je?