• Rokitnik
    Dlaczego rokitnik jest tak dobry dla naszego zdrowia? - Owoce rokitnika w 100 gramach mają od 200 do nawet 600 miligramów witaminy C, więc to jest absolutny skarb - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Iwona Wawer z Zakładu Chemii Fizycznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
  • Kobieta kicha
    Na początku jesieni łatwo padamy ofiarą przeziębień i grypy. Żeby się przed tym uchronić trzeba zadbać o wzmocnienie odporności. Podstawą jest dostarczenie sobie odpowiednich witamin, minerałów i tłuszczy.
  • Cytrusy
    Przyjmujemy ją zazwyczaj wtedy, gdy jesteśmy przeziębieni. Ale trzeba pamiętać, że ma jeszcze wiele innych zalet. Uczeni wykazał właśnie, że pomaga osobom otyłym i z nadwagą.
  • Soki owocowe - jakie dla kogo? Sprawdzamy ich właściwości
    Szklanka soku może zastąpić jedną z pięciu dziennych porcji warzyw i owoców. Warto więc sięgać po sok jako dodatek do śniadania lub zdrową przekąskę w ciągu dnia. A kto na jaki rodzaj soku powinien zwrócić szczególną uwagę?
  • Lekarstwo
    Zarówno jeden, jak i drugi to naturalne antyoksydanty. Każdy z osobna ma dobroczynny wpływ na zdrowie naszego organizmu. Natomiast stosowane jednocześnie wzmacniają swoje właściwości. Jakie dokładnie korzyści daje nam połączenie witaminy C i rutozydu?
  • Przeziębione dziecko
    Zawsze troszczą się o swoje dzieci, pomagają im przetrwać trudne chwile i podnoszą na duchu. Mamy, choć często niedoceniane, są największą skarbnicą domowych receptur wzmacniających odporność. Jakie są ich sposoby?
  • Witamina C
    Witamina C to często przyjmowany suplement diety, szczególnie wtedy, gdy czujemy nadciągające objawy grypy czy przeziębienia. Wielu z nas nie kontroluje przyjmowanych dawek. Czy można przedawkować tę witaminę?
  • Witamina C
    Mówi się, że wzmacnia odporność, sprzyja promiennej skórze i hamuje procesy starzenia się organizmu. Co jeszcze warto wiedzieć o witaminie C?
  • Cytryna dobra na serce
    Jeśli chcesz mieć pewność, że twoje ciśnienie krwi będzie na właściwym poziomie, powinieneś włączyć do diety dwie witaminy - C i E. Tak wynika z najnowszych badań.
  • Chorzy na raka nie powinni przyjmować witaminy E?
    Jest przeciwutleniaczem i jednym z jej zadań jest ochrona przed rakiem. Najnowsze badania wykazały, że może być szczególnie niebezpieczna dla palaczy, bo przyspiesza wzrost guzów.