• Żeby się przed infekcją uchronić, trzeba zadbać o wzmocnienie odporności. Podstawą jest dostarczenie sobie odpowiednich witamin, minerałów i tłuszczów. Jeśli o to zadbamy, ryzyko zachorowania na grypę można obniżyć.
  • Dziewczynka pije sok
    Prawidłowo pracujący układ odpornościowy jest dla bakterii i wirusów naturalną barierą chroniącą przed chorobami. Dzieci, których cały organizm, w tym układ immunologiczny dopiero się rozwija, są bardziej narażone na infekcje. Dlatego należy wspomagać jego pracę i prawidłowy rozwój. Najlepszym sposobem są – według eksperta – prawidłowa dieta – bogata w witaminy A, C i E oraz ruch na świeżym powietrzu. Dzięki temu zmniejszymy ryzyko infekcji teraz – w okresie jesienno-zimowym, ale także zbudujemy podstawy zdrowia naszego malucha na przyszłość.
  • Kiszona kapusta
    Odpowiednia dieta może nas uchronić przed zachorowaniem na grypę - przekonują eksperci i zachęcają, by zwłaszcza teraz, w okresie wzmożonej aktywności wirusów zwracać większą uwagę na to, co jemy.
  • 1. Papryka cayenne
    Łapiesz byle katar albo zaliczyłeś w tym sezonie już kilka infekcji? Czas popracować nad odpornością. Warto prowadzić do diety produkty, które wzmocnią twój organizm.